Pasirinkite laiko juostą:
Pasirinkti

Karys!

Atsakyti
Sekti temą
Žmogus turintis gerai apmokamą darbą, mokantis valstybei mokesčius ir išlaikantis tuos pačius bedarbius, karo prievolininkus ir t.t., besikuriantis gyvenimą, pasiėmęs paskolą yra pašaukiamas tarnauti šauktiniu.
Už neatvykimą į karo prievolės tarnybą, tyčiškai vengiant, simuliuojant ligą ir pan. (t.y. stengiantis nesusigadinti sau gyvenimo) yra baudžiamas pagal LR BK 314 Str.
Paaiškinimas kas tokiu atveju atsitinka. Jaunas žmogus, kuris baigė mokyklą, įgyjo aukštojo mokslo diplomą (gavo tam tikros specialybės laipsnį) savo pastangom ir darbu susirado gerai apmokamą ir mėgiamą darbą, kuris užtikrino jam gerus pamatus ir leido pasvertai apgalvojus pasiimti banko paskolą būstui ar verslo kūrymui (tokiu atveju žmogus dar sukuria pridėtinės vertės valstybei) yra pakviečiamas tarnauti karo tarnyboj. Stengdamas išvengti galimybės prarasti viską ką tiek laiko bandė susikurti, vengia karo tarnybos. Tokiu blogiausiu atveju kai tave apkaltintų pagal BK 314 str., lieki dar ir teistas.
Reziumė: Prarandi gerą darbą, esi skolingas bankui, atsėdi trejus metus kalėjime (tampi kitų išlaikytiniu, vietoj to, kad mokėtum mokesčius) įgyji "aukštąjį" teistumo laipsnį ir po šio poilsinio pasisėdėjimo lieki "basas" ir dar su skolom !
Registravosi: 2007/06/25 Žinučių: 464
Cituoti
0
Armuha yra gerai, taciau kaip ir dazniausiai Lietuvoj valdzia masto su sikna, o ne galva. Priimi istatyma, kad visi po 12 klases turi eit i kariuomene 9 menesiams ir visiems viskas aisku, jokiu konkursu, iskart aisku, sule baigei, reikia atitarnaut ir joku problemu. Per metus zmones tures laiko pagalvot ka nori daryt gyvenime ir pan, o db sedi kai kvailys ir nzn ims neims, objekta apsiimti kitam pavasariui ar neapsiimt, vaika daryt ar palaukt... mokykla baiges as pats bandziau i savanorius, sveikata pavede, bet esme, kada db eiciau tik is reikalo, o po sules zymiai daugiau motyvuotu zmonu butu, nei kad db..
Registravosi: 2012/07/30 Žinučių: 95 Padėkų: 17
Cituoti
0
"Šauktiniai vengia pasirodyti, ruošiamos sankcijos"
Viskas bus gerai! Telegram -> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7343 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Bailiai 😄
Registravosi: 2012/04/20 Žinučių: 332
Cituoti
0

Naujausi įrašai