Pasirinkite laiko juostą:
Pasirinkti

Koronavirusas (COVID-19)

Atsakyti
Sekti temą
gedmis rašė: Va čia tai naujiena!! Tai ką eksportas tiek į vakarų europą tiek ukrainą stoja tuoj darbe nebus ką veikt
Ai ne kaip supratau is vidaus ministres kalbos furas praleis
Registravosi: 2008/12/25 Žinučių: 1812 Padėkų: 7 Tel.: LT
Cituoti
1
Nuo viruso apsisaugoti nėra sunku, viruso pats nebijau ir dėl savo artimųjų tikrai nesijaudinu. Virusą sukontruoliuoti su paprastu budrumu tikrai nėra sunku. Niekam mirties nelinkiu, deja žmonių durnumui nėra ribų, todėl tokį totalą išvedžiau:

1) virusas jau yra LT teritorijoje, klausimas tik kaip greitai jis išplis.

1.1 sienų uždarymas čia jau nieko nepakeis. Komentarą parašiau vakar, o šiandien jau turime keliautoją iš Danijos gerai prasiėjo per Vilnių (delfi.lt/sveikata/sveika...neimanoma.d?id=83770685)
1.2 Italija visoje teritorijoje paskelbė pilną karantiną kovo 9 dieną, Lietuva uždraudė skrydžius į/iš Italiją nuo kovo 16 dienos. Sienų uždarymas čia jau nelabai ką pakeis. Aš kitų valstybių net nevardinsiu. Čia jau prirašyta milijone vietų, kad tu gali ilgą laiką turėti virusą, bet neturėti simptomų. Perduosi kitam, jis neturės simptomų ir t.t.
1.3 Bendrai visa Europa neatsakingai reaguoja į situaciją. Statistika keičiasi per greitai, galite pažiūrėti, kaip Europa atrodo lyginant su Azijos valstybėmis.

embeded-image

[businessinsider.com/coro...istics-by-country-2020-3]

1.4 karantino nesiūlau skelbti, bet ryt pvz. vyks sekmadieninės pamaldos. Kiek žinute senukų, kurie į jas eis? Kaip manote kokia tikimybė, kad viešuoju transportu, bent vienas iš jų nepasigaus nuo geležinės detalės viruso, kurį ten paliko jaunas ir sveikas keliautojas? Nesu aš nusiteikęs prieš religiją. Pasigooglinkite apie “patient 31” ir kaip meldimasis dievui padeda išvengti virusų… (thegroundtruthproject.or...the-covid-19-outbreak/). Tiesiog praktiškai vienas pacientas sukėlė Pietų Korėjoje pandemiją. Aišku, bažnyčios lyderis po visko atsiprašė, už neatsakingą elgesį. Aš tikrai tikiuosi, kad Lietuvos kunigams to nereikės daryti.

2) mirtys koreliuoja su užregistruotų korona virusų atveju. Visą statistiką apie ligos plitimą galite rasti viešai prieinamą. [worldometers.info/coronavirus/] Spaudžiate ant valstybės Kinijia, Pietų Korėja, Prancūzija ir t.t., pasižiūrite “total cases” ir tada “total deaths”, vidutiniškai turėsite 2 savaites nuo kada buvo 1, 3, 6… registruoti atvejai iki pirmos mirties.

3) Vasario 16-24 dienomis pasaulio sveikatos organizacija (WOH) atliko Kinijoje tyrimą, kaip ji tvarkosi su virusu (who.int/docs/default-sou...id-19-final-report.pdf). Aš nesu Kinijos valdžios šalininkas, tačiau WOH turėjo labai daug pagirų, išsakė Kinijai. Cituoju “In the face of a previously unknown virus, China has rolled out perhaps the most ambitious, agile and aggressive disease containment effort in history.”. Tuo metu tik su draugais pajuokavau, kad čia vakarų demokratijai susimaus priimti skaudžius sprendimus. Galite pasižiūrėti į skaičius ir laiką per kiek Kinijai pavyko sukontroliuoti protrūkį su šiais griežtais sprendimais. Tarkime tai optimistinis variantas. Dabar paekstrapoliuokite, kiek laikantis žmogaus teisių, tai užtruks padaryti vakarų demokratijoms?

Noriu dar kartą akcentuoti, niekam mirties nelinkiu. Faktas, kad turime natūraliai persirgti šį virusą, dabar tiesiog yra bandoma sulėtinti viruso plitimą (niekas net neneigia, kad nebus mirčių). Pilno karantino tikrai nėra reikalo skelbti. Galima eiti į lauką, dirbti, svarbu laikytis iškeltų taisyklių. Jei žmonės sąmoningai laikytųsi saugumo reikalavimų, tikrai mes 2 savaites išvengsime mirčių. Tiesiog manau čia bus kaip su Rudy Gobert, jis neturėjo blogų ketinimų juokaudamas, tačiau jo elgesys užkrėtė komandos draugą. Italija irgi pasitikėjo savo pileičiais (reddit.com/r/China_Flu/c..._of_the_world_you_have/) tačiau per durnius iš Šiaurės Italijos viskas labai greitai išplito. Manau pas mus yra pakankamas kiekis “protingų” žmonių, kurie per 2 savaites nesąmonę padarys (tikrai labai norėčiau klįsti).

Nesu aš ten sąmokslo teorijų šalininkas, tiesiog mane užslėgė žmonių bukumas. Žmonija neišmirs nuo šio viruso, ekonomika atsigaus, pasaulis nenustos suktis. Vienintelis klausimas, ar mes tai pergyvensime labai skaudžiai ar ne. Šią prognozę parašiau specialiai, kad vėliau nebūtų post factum “aš gi sakiau”.

Paskutinį kartą pasikartosiu, laikantis visų saugumo reikalavimų, tikrai nėra didelio pavojaus. Tačiau žmonių elgesys man nekelia pasitikėjimo, todėl vis dar pasitikiu iškeltu totalu. Kadangi yra daug neapibrėžtumo suprantu, kad gali ir underis praeiti (aš to nuoširdžiai norėčiau). Bet iš komentarų supratau, kad čia tikrai yra 70% tikimybė overiui.

p.s. su mano morale toks statymas nesikerta. Žmonės perdozuoja narkotikų, girti vairuoja ir kitaip save susižaloja. Vien todėl, kad paprognozuoji, kiek žmonių žūs kitais metais keliuose, tai niekaip nepakeis rezultato.
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
9
palaima rašė: Sakau kad nemirs nuo koronos iki kovo 31 dienos, pervesi man i skrill
Jei tau tinka, aš pervesiu tau 100 eur. į Skrill, jei iki Kovo 31 dienos vidurnakčio nemirs nei vienas žmogus. Susirašysime per PM ir įkelsiu pavedimo nuotrauką viešai (plius galėsi viešai patvirtinti, kad pinigai įkrito). Jei mirs, įkelt 100 eur pavedimo nuotrauką Kauno Klinikoms.
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
4
tigfiend rašė: Jei tau tinka, aš pervesiu tau 100 eur. į Skrill, jei iki Kovo 31 dienos vidurnakčio nemirs nei vienas žmogus. Susirašysime per PM ir įkelsiu pavedimo nuotrauką viešai (plius galėsi viešai patvirtinti, kad pinigai įkrito). Jei mirs, įkelt 100 eur pavedimo nuotrauką Kauno Klinikoms.
Ok sutarta
Registravosi: 2015/08/31 Žinučių: 594 Padėkų: 164 Tel.: LT
Cituoti
4
Man susidaro vaizdas, jeigu tam virusui nebutu skyre tiek demesio, nesugalvoje pavadinimo. O tiesiog vadintu eiliniu gripu tai is esmes niekas per daug nebutu pasikeite, gal kazkiek daugiau mirciu, bet tai vistiek statistikoje per daug neissiskirtu lyginant su kitomis ligomis.

Siandien pasiziuriu apie tuos kauniecius kur uzsikrete Italijoje vos ne linco teisma zmones siulosi ivykdyti, net neabejoju kad per visus galus sulaukia grasinimu ir jie ir artimieji, dabar jau issitryne fb, instagramus ir kita.

Arba Rudy Gobertas juk su savo komandos draugais per rungtynes ir tarp ju turbut koki 50 kartu maziausiai su kiekvienu lietesi , sveikinosi, kvepavo salia. Bet is visu varzovu ir komandos draugu tik 1 uzsikrete. Tai atrodo, kad uzsikresti bendraujant su infekuotu zmogum yra zymiai sunkiau, nei neuzsikresti .
Registravosi: 2009/10/02 Žinučių: 216 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
0
youtube.com/watch?v=mNMdg4morQs

"Florencijos meras Dario Nardella pasiūlė gyventojams apkabinti kinus, jog šie padrąsintų juos kovoje su koronavirusu"

Dabar tie patys zmones "kovoja" su "virusu" ir visi patenkinti kaip matau 😂
Registravosi: 2013/10/03 Žinučių: 327 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
0
RUSSIA
KHL - Play Offs
SKA St. Petersburg-Jokerit.....neivyks! suomijos klubas pasitrauke!
Registravosi: 1970/01/01 Žinučių: 249 Padėkų: 2005 Tel.: LT
Cituoti
0
Pasaulis pats save susinaikins, jei ir toliau panika nenuslobs, padauges savizudybiu, kiek verslu zlugs, ekonomikos nuosmukis milziniskas, kas islosiama keliant panika? Yra toks terminas naturali atranka, jis gyvavo nuo akmens amziaus, islikdavo stipriausi, kodel einama pries gamta ir naikinama civilizacija del silpnuju?
Registravosi: 2017/12/23 Žinučių: 200 Padėkų: 30
Cituoti
0
up rašė: Pasaulis pats save susinaikins, jei ir toliau panika nenuslobs, padauges savizudybiu, kiek verslu zlugs, ekonomikos nuosmukis milziniskas, kas islosiama keliant panika? Yra toks terminas naturali atranka, jis gyvavo nuo akmens amziaus, islikdavo stipriausi, kodel einama pries gamta ir naikinama civilizacija del silpnuju?
Tai koks tavo planas? nieko nedaryti? turbut supranti, kad jeigu niekas nieko nedarys susirgimu padides begale kartu, tada neuzteks daktaru, neuzteks palatu, lus visos pagalbos linijos ir t.t. Tada kils dar didesne panika, nes neuzteks resursu visiems padeti....nezinau ar cia galima deti tokius video, bet gali pasiziureti kokia situacija Kinijoje buvo theync.com/corona-infect...to-infect-otherswhy.htm? ( jeigu negalima deti tokiu linku, istrinkite tada vietoje manes). Kitaip sakant tu negali zinoti, kaip veiks mase zmoniu, jeigu susirgimu skaicius padidetu 100x kartu.
Registravosi: 2013/10/28 Žinučių: 499 Padėkų: 1398
Cituoti
6
up rašė: Pasaulis pats save susinaikins, jei ir toliau panika nenuslobs, padauges savizudybiu, kiek verslu zlugs, ekonomikos nuosmukis milziniskas, kas islosiama keliant panika? Yra toks terminas naturali atranka, jis gyvavo nuo akmens amziaus, islikdavo stipriausi, kodel einama pries gamta ir naikinama civilizacija del silpnuju?
Aš tikrai noriu visa širdimi ir esybę, kad mano statymas pralaimėtų. Labai džiaugiuosi vyriausybės sprendimu, nors dėl to mano šnasai nukrito. Tačiau, kai tokie komentarai vis dar yra rašomi, tai nežinau...



Atsisukite 1:26:08 vietą. Galite nesutikti su mano išsakytomis mintimis, bet čia kalba profesorius. Jei Jūs netikite modernia medicina, tai tada...

Viseims kitiems: kaip saugotis nuo viruso yra aiškiai išdėstyta. Pasaulio pabaiga neatėjo, laikotės taisyklių ir viskas bus normaliai. Svarbu nebūti pochuistais ir baikite durniams duoti kelią. Su savo statymu norėjau atkreipti dėmesį į dabartinį požiūrį visuomenėje.
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
3
up rašė: Pasaulis pats save susinaikins, jei ir toliau panika nenuslobs, padauges savizudybiu, kiek verslu zlugs, ekonomikos nuosmukis milziniskas, kas islosiama keliant panika? Yra toks terminas naturali atranka, jis gyvavo nuo akmens amziaus, islikdavo stipriausi, kodel einama pries gamta ir naikinama civilizacija del silpnuju?
Ble 😄 praradau vilti.
Visus savo komentus i cv susidek ir gali dirbti rusijos troliu. Net apmokymu nereiks.
Registravosi: 2013/11/20 Žinučių: 230 Padėkų: 221 Tel.: LT
Cituoti
9
Mano manymu čia debilizmo viršūnė su tuo gripu
Registravosi: 2019/05/31 Žinučių: 28
Cituoti
0
dominjam rašė: Mano manymu čia debilizmo viršūnė su tuo gripu
Kaip ir su tokiu elgesiu

Klaipėdoje iš ligoninės pasišalino galimai koronavirusu užsikrėtęs vyras, pradėtas tyrimas

Skaitykite daugiau: delfi.lt/news/daily/lith...as-tyrimas.d?id=83774113
Viskas bus gerai! Telegram -> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7343 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
2
up rašė: Pasaulis pats save susinaikins, jei ir toliau panika nenuslobs, padauges savizudybiu, kiek verslu zlugs, ekonomikos nuosmukis milziniskas, kas islosiama keliant panika? Yra toks terminas naturali atranka, jis gyvavo nuo akmens amziaus, islikdavo stipriausi, kodel einama pries gamta ir naikinama civilizacija del silpnuju?
Po tokiu komentaru reiketu karantino sitam puslapiui, kokius 2 men neiti cia ir nieko neskaityti. sekmes
Registravosi: 2017/12/27 Žinučių: 580 Padėkų: 7 Tel.: LT
Cituoti
2
ttiitt rašė: Jau nepapasakosi,lenkai uzsiblokavo
Reikia pilnai skaityti, o ne tik antraštes. Lenkai praleido, pora autobusiukų tikrino tik lenkus, ir tai pasirinktinai. Lietuvoje išviso nieko nebuvo 4 ryto. Pravažiavom, net nekvepėjo sustabdymais.
Registravosi: 2018/02/28 Žinučių: 297 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
0
nousnou rašė: Reikia pilnai skaityti, o ne tik antraštes. Lenkai praleido, pora autobusiukų tikrino tik lenkus, ir tai pasirinktinai. Lietuvoje išviso nieko nebuvo 4 ryto. Pravažiavom, net nekvepėjo sustabdymais.
Lenkai meluoja..

Papildyta 11:00 val. Ministro pirmininko patarėjas Giedrius Surplys savo Facebook paskyroje nurodė, jog: „ kol kas neveikia Lenkijos žadėtas 72 valandų koridorius, kuriuo Lietuvos piliečiai turėjo grįžti namo. Vyksta intensyvios derybos aukščiausiu lygiu. Tikimės sprendimo šiandien, po pietų. Prašau visų, kurie grįžtate namo per Lenkiją, kantrybės.”

Skaitykite daugiau: delfi.lt/news/daily/lith...e-ikalinti.d?id=83775015
Viskas bus gerai! Telegram -> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7343 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
worldometers.info/corona...Gl_g7tWOnC4MsE#countries
Oficiali statistinė informacija tiek apie koronos virusa tiek apie populiacija gal kam bus idomu.
Registravosi: 2017/01/04 Žinučių: 21 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
0
Kam i banka reikia, pvz atstacius telefone gamyklinius parametrus ir nebeturint smart id. Tai siandien ryte paskambinus, anksciausias laikas buvo penktadieni po piet 😄
Registravosi: 2009/10/02 Žinučių: 216 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
1
Sveiki. Idomus toks klausimas ir idomi jusu nuomone. Karantinas paskelbtas Lietuvoje, norima isvengti susiburimu ir dideliu kiekiu zmoniu. Dirba pagrindas: (medicina, maistas, tarnybos, savaime aisku), bet kai eina kalba apie imones (kur galima ten dirbama is namu, per nuotoli, mazos grupes, be tiesioginiu zmoniu ir pan.) Bet gamyklos, pramone, ten ne po 2-5 zmones. Ten simtai zmoniu, tai kokia kalba apie karantina kai Lietuvoje pramone uzima didele dali ? (Kazkaip niekur tai neapibrezema, zurnalistai neuzduoda tokiu klausimu (nu gal kur praklausiau). Jusu nuomone ?
Registravosi: 2008/12/17 Žinučių: 208
Cituoti
2
footballfan rašė: Sveiki. Idomus toks klausimas ir idomi jusu nuomone. Karantinas paskelbtas Lietuvoje, norima isvengti susiburimu ir dideliu kiekiu zmoniu. Dirba pagrindas: (medicina, maistas, tarnybos, savaime aisku), bet kai eina kalba apie imones (kur galima ten dirbama is namu, per nuotoli, mazos grupes, be tiesioginiu zmoniu ir pan.) Bet gamyklos, pramone, ten ne po 2-5 zmones. Ten simtai zmoniu, tai kokia kalba apie karantina kai Lietuvoje pramone uzima didele dali ? (Kazkaip niekur tai neapibrezema, zurnalistai neuzduoda tokiu klausimu (nu gal kur praklausiau). Jusu nuomone ?
Dabar pagrindinė užduotis, kad užsikrėtusiųjų skaičius nešautų taip staigiai į viršų kaip Italijoje. Dauguma vis tiek sirgs, bus mirčių nemažai, bet kad viską pristabdyti, tai ir reikalingi tokie apribojimai. Nežinau dėl gamyklų, tikriausiai vis tiek yra vidaus tvarka ir kol nėra tiek daug sergančių, tai veiks.
Registravosi: 2018/02/28 Žinučių: 297 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
2

Naujausi įrašai