Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Graikija: Basket League

Atsakyti Sekti temą
Graikijos krepšinio lyga

Oficialus puslapis - esake.gr/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
0
Vėl rungtynes praleisiančio „Olympiacos“ bausmė – kritimas į antrąją Graikijos lygą

embeded-image

Graikijoje ir toliau tęsiasi Pirėjo „Olympiacos“ drama. Viena pajėgiausių šalies ekipų ruošiasi praleisti antrąsias nacionalinių pirmenybių rungtynes, taip prašydamiesi papildomų problemų.

Viskas prasidėjo, kai „Olympiacos“ šalies taurės pusfinalyje prieš Atėnų „Panathinaikos“ paliko aikštę viduryje rungtynių ir nusprendė į šias nebegrįžti. Pirėjo klubas taip pasielgė dėl jų manymu netinkamo teisėjavimo.

Klubas pareiškė, kad daugiau nežais rungtynėse, kuriose teisėjaus to mačo arbitrai. Paskutinysis „Olympiacos“ Graikijos čempionato reguliaraus sezono susitikimas įvyks prieš Patrų „Promitheas“, o šiam mačui paskirtas teisėjauti būtent Panagiotis Anastopoulos, lemiamo mačo arbitras.

Klubo atsisakymą žaisti teisėjaujant tam tikriems arbitrams išgirdusi lyga iki šiol tai tenkino, nors „Panathinaikos“ ir reiškė dėl to nepasitenkinimą. Vis dėlto paskutiniųjų mačų arbitrus lėmė burtai, kurių lygos vadovybė jau neužginčijo.

Pirėjo klubas trečiadienį numatytose rungtynėse žaisti atsisako. Jie taip pat tyčia jau praleido mačą prieš „Panathinaikos“. Dviejų rungtynių praleidimas Graikijoje reiškia iškritimą į žemesnį divizioną.

Nors jau gavo baudą po praleisto mačo prieš „Panathinaikos“, Pirėjo klubas nacionalinėse pirmenybėse žengia antras. Vis dėlto dar vienas nusižengimas neleistų jiems dalyvauti atkrintamosiose, užbaigtų jų sezoną bei išmestų į antrąją šalies lygą.

„Olympiacos“ jau derasi su Adrijos lyga dėl dalyvavimo šiame čempionate. Vis dėlto šiame turnyre Graikijos klubai dar nėra žaidę, todėl iš „Olympiacos“ yra reikalaujama bent trejų metų garantijos, o ši ekipa įsipareigoti neskuba.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
2
Aistros kaista: naktį šimto sirgalių prie namų sulaukęs arbitras neteisėjaus „Olympiakos“

embeded-image

Graikijos krepšinio batalijose – naujas posūkis, Pirėjo „Olympiakos“ ekipą veikiausiai apsaugosiantis nuo kritimo į žemesnį divizioną.

Kaip skelbia graikų žiniasklaida, artėjančiam mačui tarp „Olympiakos“ ir Patrų „Promitheas“ ekipų teisėjauti turėjęs Panagiotis Anastopoulos to nedarys.

Būtent šis arbitras švilpė skandalingajame graikų taurės pusfinalyje tarp „Oly“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ir dėl to raudonųjų klubas lygos rungtynes ketino boikotuoti.

Kadangi tai būtų būtų buvusios jau antrosios lygos rungtynės šį sezoną, kurias „Olympiakos“ praleidžia specialiai, jie automatiškai kristų į antrąją lygą.

Visgi dabar situacija apsivertė – „Olympiakos“ turėtų žaisti rungtynes ir išsaugoti savo vietą aukščiausioje lygoje.

Kodėl Anastopoulos persigalvojo ir likus mažiau nei dienai iki mačo nusprendė jame neteisėjauti?

Graikų žiniasklaida rašo, jog arbitras sprendimą priėmė pasitaręs su lygos atstovais ir nerimaudamas dėl savo saugumo.

Skelbiama, jog praėjusią naktį prie jo namų susirinko beveik šimtas įpykusių sirgalių, reikalavusių arbitro atsisakyti rungtynių.

Anastopoulos taip pat jau kelias dienas atidžiai saugomas policijos pareigūnų.

Kol kas neaišku, ar ši situacija Pirėjo klubą išsaugos Graikijos pirmenybėse, mat jie jau kurį laiką derasi su Adrijos lygos vadovais.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
2
Neeilinė atomazga Graikijos lygoje: „Pao“ ir „Olympiakos“ mūšis jau pirmajame atkrintamųjų etape

embeded-image

* Prieš paskutinį Graikijos čempionato turą 7 taškų persvarą turėjęs „Pao“ liko trečias

* Reguliariojo sezono nugalėtojais tapo Jono Mačiulio atstovaujama Atėnų AEK

* Tokį „Panathinaikos“ nuosmukį lėmė atimti 6 taškai už neatvykimą į šio vakaro mačą su „Kymis“ klubu

Į paskutiniojo Graikijos pirmenybių turo mačą neatvykti nusprendęs Atėnų „Panathinaikos“ klubas šalies čempionate sukūrė neįtikėtiną scenarijų.

Prieš prasidedant paskutiniajam turui, Luko Lekavičiaus atstovaujama ekipa savo sąskaitoje turėjo 49 taškus ir daugiau nei užtikrintai lenkė antroje vietoje buvusį Atėnų AEK klubą (42 tšk.).

Vis tik „Panathinaikos“ neatvyko į dvikovą su „Kymis“ krepšininkais, o už tai jiems buvo atimti 6 taškai ir skirta 8 tūkst. eurų bauda. Taigi, Ricko Pitino auklėtiniai tokiu atveju reguliarųjį sezoną pabaigė su 43 taškais.

Tuo metu AEK išvykoje 106:69 (26:19, 25:21, 36:10, 19:19) nušlavė Rodo „Kolossos“ klubą ir su 44 taškais šoktelėjo į pirmąją poziciją.

Tokia dovanėle pasinaudojo ir Atėnų „Peristeri“ ekipa, kuri namuose 83:65 (20:16, 31:21, 23:19, 9:9) sutriuškino Atėnų PAOK ir taip pat surinko 43 taškus.

„Peristeri“ į antrąją vietą šoktelėjo dėl geresnių rezultatų tarpusavio rungtynėse su „Panathinaikos“. Pirmąją reguliariojo sezono dvikovą „Pao“ laimėjo 80:75, tačiau „Peristeri“ namuose revanšavosi 80:72 bei tokiu būdu įgijo pranašumą ir reguliarųjį sezoną užbaigė antri.

Tokia reguliariojo sezono baigtis lėmė, kad trečiąją vietą užėmęs „Panathinaikos“ jau pirmajame atkrintamųjų etape susitiks su šeštoje pozicijoje finišavusiu Pirėjo „Olympiakos“.

Vis tik ar ši serija įvyks dar nėra galutinai aišku. Po skandalingai pasibaigusio Graikijos taurės pusfinalio vasario mėnesį, kuomet „Olympiakos“ rungtynes paliko sužaidus du kėlinius, Pirėjo klubo atstovai išreiškė aiškią poziciją, teigdami, kad su „Panathinaikos“ žais vadovaujant tik užsienio teisėjams.

„Galime patikinti, kad nuo dabar mūsų komanda nedalyvaus jokiose vietinių pirmenybių rungtynėse su „Panathinaikos“, jeigų jų metu nedirbs teisėjai iš užsienio šalių.

Taip pat pareiškiame, jog nedalyvausime jokiose vietinio čempionato rungtynėse, jeigu mačui vadovaus bent vienas arbitras iš vakarykščio susitikimo – Panagiotis Anastopoulos, Anastasios Manos arba Agapios Panagiotou“, – tąkart teigė „Olympiakos“.

Tuo metu šiandien savąjį pranešimą išleidę „Panathinaikos“ tvirtino, kad traukiasi iš Graikijos pirmenybių iki tol, kol „šalies krepšinyje negrįš teisėtumas, o vyraus terorizmas ir neteisybė“.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
0
Chaosas Graikijoje pasiekė apogėjų: „Olympiacos“ nežais ketvirtfinalyje ir kris į antrą lygą

embeded-image

Graikijos čempionatas ir toliau yra kamuojamas beprecedenčių skandalų. „Olympiacos“ ekipa informavo Graikijos čempionato vadovybę, jog artėjančio pirmadienio ketvirtfinalio akistatoje nekovos su Atėnų „Panathinaikos“ klubu ir nukris į antrą pagal pajėgumą lygą.

Tokiu būdu Graikijos krepšinio flagmanui atsivers galimybė kitame sezone varžytis Adrijos lygoje.

Apie galimybę žaisti šiame turnyre Eurolygos dalyvė jau buvo užsiminusi ir anksčiau.

„Olympiacos“ klubas reikalauja, kad jų mačams neteisėjautų du teisėjai – Tasos Manos ir Panagiotis Anastopoulos, tačiau Graikijos krepšinio lyga į šiuos prašymus neatsižvelgia.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
0
Gal kas zino kas dabar dedasi graikijoje kad tiap koef juda??
Registravosi: 2007/07/02 Žinučių: 366 Padėkų: 1986 Tel.: LT
Cituoti
0