Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Lažybų internetu blokavimas

Atsakyti Sekti temą
unik Rašė:

Padaryta programėlė tiems, kurie nesigaudo kompiuteriuose
Parsisiunčiate http://bit.ly/antiblokavimas (PASPAUSDAMI IŠKART ATSISIUNČIAT), susirandate programėlę, spaudžiate dešinį mygtuką ir pasirenkate "run as administrator" ir viskas bus už jus padaryta, naršysite be ribojimų ir dar saugiau 😁


up
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
0
Gal kas zino kodel nuimtas lazybu internetu blokavimas?
Registravosi: 2016/07/20 Žinučių: 2
Cituoti
0
Lagoon Rašė:

Gal kas zino kodel nuimtas lazybu internetu blokavimas?


Ką reiškia nuiimtas? Jis nenuiimtas, tiesiog ne visi interneto tiekėjai blokuoja ir ne visiems tas blokavimas veikia.
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
0
Grėsmė laisvei internete: šveicarai referendume palaikė užsienio lošimo tinklapių blokavimą

embeded-image

Šveicarijos piliečiai didele balsų dauguma leido blokuoti užsienyje įsikūrusias internetines lažybų svetaines, rodo galutiniai referendumo rezultatai.

72,9 proc. rinkėjų pritarė naujajam azartinio lošimo įstatymui, kuriuo, pasak valdžios, siekiama užkirsti kelią priklausomybei nuo lošimų. Tuo tarpu kritikai teigia, kad šiuo įstatymu įvedami apribojimai kelia rimtą grėsmę laisvei internete.

Toks rezultatais – triuškinantis pralaimėjimas įstatymo priešininkams, kurie surinko 50 tūkst. parašų, reikalingų siekiant referendumu pakeisti įstatymą.

Abiejų Šveicarijos parlamento rūmų jau patvirtintas įstatymas įsigalios nuo kitų metų ir bus vienas griežčiausių Europoje. Juo bus leidžiama tik Šveicarijoje sertifikuotiems kazino ir lošimo bendrovėms veikti šalyje. Ši nuostata galios ir internete.

Tai leis šveicarų įmonėms pirmą kartą pasiūlyti lošti internetu, tačiau iš esmės uždarys rinką užsienio bendrovėms.

Priešininkai apkaltino Berną ėmusis „autoritarinės valstybės vertų metodų“ ir pavadino naująjį įstatymą „interneto cenzūra“. Pasak jų, tai sukuria labai pavojingą precendentą“.

Tačiau Šveicarijos teisingumo ministrė Simonetta Sommaruga (Simoneta Somaruga) tvirtina, kad sprendimu leisti tik šalyje registruotoms įmonėms siūlyti lošimo paslaugas siekiama užtikrinti, kad visi laikytųsi griežtų taisyklių.

Nevyriausybinės organizacijos „Addiction Switzerland“ duomenimis, šioje 8,3 mln. gyventojų turinčioje Alpių valstybėje 75 tūkst. žmonių yra priklausomi nuo azartinių žaidimų, o visuomenei tai kasmet kainuoja daugiau nei pusę milijardo Šveicarijos frakų (apie 430 mln. eurų).

Vyriausybė taip pat nori, kad visos lošimo įstaigų gaunamos pajamos būtų apmokestintos Šveicarijoje, o mokesčiai naudojami finansuoti priemones prieš priklausomybę bei socialinės apsaugos, sporto ir kultūros programas.

Valdžios duomenimis, šveicarai kasmet išleidžia apie 250 mln. frankų (apie 216 mln. eurų) lošdami nereguliuojamose užsieniečių svetainėse, kurios nemoka jokių mokesčių.
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
0
Sporto federacijos ir lažybų operatoriai siekia užtikrinti saugų ir sąžiningą žaidimą

embeded-image

Lažybų bendrovės, siekdamos sąžiningo žaidimo, kiekvienais metais riboja galimybę dalyvauti lažybose sukčiaujantiems asmenims. Toks sprendimas priimamas dėl kelių priežasčių: išreiškus norą patiems lošėjams arba kilus įtarimams dėl sukčiavimo galimybės. Pastarųjų skaičius, deja, bet nuolat auga, todėl lažybų bendrovės vis daugiau investuoja į prevenciją apsaugoti sąžiningų žaidėjų žaidimą.

Sąžiningiems lažybų dalyviams nerimauti neverta

Siekiama, kad azartinių lošimų sektorius būtų sąžininga, skaidri bei visoms pusėms naudinga pramoga, todėl lažybų bendrovės skiria daug dėmesio ir investicijų sukčiavimo prevencijai. Pastebėjus pasikartojančius įtartinus statymus iš kelių paskyrų, kai didelės sumos statomos už konkrečius įvykius, pavyzdžiui, tikslų rezultatą, geltonų kortelių skaičių, rungtynių eigą ar žaidėjo pasiekimus, jos yra stebimos akyliau. Įprastai tokių statymų dalis būna labai maža, todėl priešingos tendencijos atkreipia dėmesį.

Įtartinų statymų lošėjų paskyrose tam tikrais atvejais gali būti ribojamos ir didžiausios leistinos statymų sumos apskritai visuose statymuose arba konkrečiose sporto šakose, arba už tam tikras statistikas. Ribojimo imamasi tik kraštutiniais atvejais, o sąžiningi žaidėjai gali būti garantuoti, kad jų duomenys yra apsaugoti ir priėjimo prie jų neturi kiti asmenys. Sukčiautojai yra linkę imtis kraštutinių priemonių ir gali siekti pasinaudoti kitų žaidėjų paskyromis, nepaisydami gręsiančios administracinės ar baudžiamosios atsakomybės.

Šie ribojimai gali būti taikomi tiek atliekant statymus internetu, tiek lažybų punktuose. Ribodami prieigą lošti lažybų operatoriai vykdo įstatymais nustatytą pareigą ir užtikrina atsakingą, saugią ir kokybišką pramogą sąžiningiems žaidėjams. Lažybų organizatoriai itin saugo dalyvių privatumą ir duomenimis su valstybės institucijomis dalinasi tik įstatymų numatytais atvejais.

„Kiekviena sporto šaka, o taip pat ir lažybos, turi būti žaidžiamos sąžiningai, pagal garbingus sportinius principus. Siekiant užkirsti kelią sukčiavimams Lietuvos futbolo federacijos (LFF) iniciatyva pradėtas ne vienerius metus trukęs procesas, kurio rezultatas–Lietuvos Respublikos Seimopriimtos įstatymų pataisos kriminalizuojant manipuliavimą rezultatais sporte”, – sako LFF generalinio sekretoriaus pavaduotojas Edgaras Stankevičius.

Jis vardija, kad LFF kovodama su nesąžiningu žaidimu taiko virtinę prevencinių priemonių: komandų, žaidėjų ir dalininkų patikrą prieš jų registraciją čempionate, įvestas privalomas „namų“ rungtynių filmavimas LFF Pirmoje lygoje ir sankcijos už to nesilaikymą, prevencinės akcijos prieš įtartinas rungtynes, esant poreikiui,–jų atidėjimas, stabdymas ir nutraukimas. E. Stankevičius pabrėžia, kad šios priemonės taikomos užtikrinti sąžiningą žaidimą ir kokybišką pramogą žiūrovams, kadangi pasikartojantys sukčiavimo atvejai nepataisomai sumenkina sporto patrauklumą, o vėl atkurti pasitikėjimą žaidimu yra be galo sunku.

Sukčiaujančių asmenų įtrauktiems aplinkiniams irgi gresia atsakomybė

Deja, bet pastaruoju metu padidėjęs sukčiaujančių lošėjų skaičius turi neigiamą poveikį sąžiningiems lošėjams. Dėl asmenų sukčiavimo lažybų bendrovės gali būti priverstos mažinti savo pasiūlą. Taip pat, vykstant tyrimui, gali būti blokuojamos ir niekuo dėtų lošėjų paskyros, jei jų statymai buvo panašaus pobūdžio į įtariamų sukčiavimu asmenų.

Neretai sukčiauti linkusių asmenų pirminės lažybų operatorių taikomos priemonės nesustabdo. Nebegalėdami lažintis patys, jie į savo veiklą įtraukia kitus asmenis. Tam naudojami skirtingi būdai. Vienas jų, kito žmogaus paskyros perpirkimas, kai potencialūs pardavėjai surandami internetiniuose portaluose. Taip pat neretai bandoma prašyti, kad kiti asmenys lažybų punktuose atliktų statymus už juos. Kitas būdas, taikomas daugelio apribotų lošėjų, yra artimųjų įtraukimas. Jų paskyros gali būti perimtos slapta, tiesiog pasisavinant prisijungimo kodus, arba sutartinai, paprašius susikurti paskyrą ir perleisti ją lošėjui.

„Pagelbėti sutinkantys žmonės dažniausiai net nesuvokia, jog tai yra neteisėta. Lietuvos Respublikos azartinių lošimų įstatymas numato, jog dalyvauti nuotoliniuose lošimuose leidžiama tik asmeniui su kuriuo sudaryta nuotolinio lošimo sutartis. Tai reiškia, kad niekam kitam paskyros perduoti negalima, nes taip įvykdomas administracinis nusižengimas. Tačiau naudojantis kitų asmenų paskyromis gali kilti ir pinigų plovimo, sukčiavimo, neteisėto asmens duomenų naudojimo pavojus, o tai jau gali užtraukti ir baudžiamąją atsakomybę“, – teigia Lošimų priežiūros tarnybos vadovas Virginijus Daukšys.

Anot pašnekovo, kadangi sukčiaujančių lošėjų vis daugėja ir jie nuolat randa būdų kaip apeiti sistemą, aktyvūs lošimų organizatorių veiksmai bei bendradarbiavimas su LPT yra išskirtinai svarbūs norint sustabdyti sukčiavimą.

Jis atskleidžia, kad priežiūros tarnyba jau yra nustačiusi ir atlikusi patikrinimų dėl atvejų, kuomet vienas asmuo kitam perleido teisę naudotis paskyra.

Naudojantis kitų asmenų paskyromis azartinių lošimų tikslais atsiranda įvairios grėsmės – kyla pinigų plovimo, sukčiavimo, neteisėto asmens duomenų naudojimo pavojus, tam tikrais atvejais tai gali būti vagystė ar kita nusikalstama veika.

sport24.lt/sportas/kreps...gu-ir-sazininga-zaidima/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
2
Juodoji lošimų rinką, dėl kurios kenčia Lietuvos biudžetas

Daugiau nei trečdalis azartinių lošimų rinkos šiandien skendi šešėlyje, o dėl nelegalių lošimų internetu Lietuvos biudžetas kasmet netenka milijonų, – tokią pritrenkiančią statistiką atskleidė naujausi 2018 metų Lošimų verslo asociacijos (LLVA) duomenys.

Kol verslininkai į savo kišenes netrukdomai žeriasi pelną, LLVA atstovai teigia, kad 30-40 proc. azartinių lošimų bendrovių dirba be reikalingų licencijų bei nemoka gyvybiškai svarbių mokesčių, kurie ženkliai papildytų Lietuvos biudžetą.

Plačiau - lazybos.net/juodoji-losi...os-biudzetas-2019-03-01/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
1
Benzema rašė:

Juodoji lošimų rinką, dėl kurios kenčia Lietuvos biudžetas

Daugiau nei trečdalis azartinių lošimų rinkos šiandien skendi šešėlyje, o dėl nelegalių lošimų internetu Lietuvos biudžetas kasmet netenka milijonų, – tokią pritrenkiančią statistiką atskleidė naujausi 2018 metų Lošimų verslo asociacijos (LLVA) duomenys.

Kol verslininkai į savo kišenes netrukdomai žeriasi pelną, LLVA atstovai teigia, kad 30-40 proc. azartinių lošimų bendrovių dirba be reikalingų licencijų bei nemoka gyvybiškai svarbių mokesčių, kurie ženkliai papildytų Lietuvos biudžetą.

Plačiau - lazybos.net/juodoji-losi...os-biudzetas-2019-03-01/

😄D visas galimybes uzblokuojam, neleidziam uzsienio bendrovem net minties turet be 20 punktu atidarymo, neleidziam lietuvoje daug kam net statyti jei islosia, tada skundziames kad nesurenkam i biudzeta pinigu ir kad uzsienyje losdami lietuviai neapsaugoti nuo sukciavimo? Siukciavimo gauti geresnius koeficientus ir pasiula? 😄
Registravosi: 2017/07/25 Žinučių: 221 Tel.: LT
Cituoti
2
Neleis lošti, neleis loterijos prie kasų pirkt, kur paaugliai dėsite pinigus?

Siekia dar daugiau apribojimų - laimėjimus loterijoje išduoti ne visiems
Asmenims iki 16 metų norima uždrausti atsiimti loterijų laimėjimus, tai už juos galėtų padaryti tik suaugusieji.

Skaitykite daugiau: delfi.lt/news/daily/lith...ne-visiems.d?id=82864841
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7330 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
unik rašė:

Neleis lošti, neleis loterijos prie kasų pirkt, kur paaugliai dėsite pinigus?

Siekia dar daugiau apribojimų - laimėjimus loterijoje išduoti ne visiems
Asmenims iki 16 metų norima uždrausti atsiimti loterijų laimėjimus, tai už juos galėtų padaryti tik suaugusieji.

Skaitykite daugiau: delfi.lt/news/daily/lith...ne-visiems.d?id=82864841

Kaip suprast, kur paaugliai pinigus des? Taigi tuoj kanapes legalizuos ir problema isspresta 😎
Registravosi: 2019/01/31 Žinučių: 63 Padėkų: 3 Tel.: LT
Cituoti
1
Sveiki, kokią LT banko kortelę galima naudoti depositinant į UK bookus (williamhill, coral, skybet, bet365)
Dėkui
Registravosi: 2019/07/24 Žinučių: 66 Tel.: LT
Cituoti
1
Montelloo rašė:

Sveiki, kokią LT banko kortelę galima naudoti depositinant į UK bookus (williamhill, coral, skybet, bet365)
Dėkui

Ne swed, ne revolut ir ne seb, kiti turėtų praleisti, o geriausiai kokį užsieninį pasidaryt ir į ten persivest kaip monzo/monese
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7330 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Kuo toliau tuo graziau, viska ka apie juos manote galite palikti cia

facebook.com/lpt.lt/posts/2924810961094007

Lošimų priežiūros tarnyba ieškos komandos, kuri pasiūlytų sprendimą, galintį automatizuoti nelegalios nuotolinių lošimų veiklos vykdytojų paiešką internete

„GovTech laboratorija“ trečią kartą skelbia viešojo sektoriaus iššūkius ir ieško inovatyvių komandų, startuolių ar akademinės bendruomenės atstovų, kuriančių arba norinčių kurti GovTech sprendimus. „GovTech iššūkių serijoje 3.0“ dalyvaujanti Lošimų priežiūros tarnyba ieškos komandos, kuri pasiūlytų sprendimą, galintį automatizuoti nelegalios nuotolinių lošimų veiklos vykdytojų paiešką internete.

Ieškomas išmanus sprendimas padėtų užtikrinti, kad nelegaliai veikiančios nuotolinių lošimų svetainės nebūtų prieinamos Lietuvoje. Taip bus siekiama apsaugoti lošėjus nuo nelegalios pasiūlos, o lošimų organizatorius – nuo nelegalios ir nesąžiningos konkurencijos, kurios sąlygomis veikia licencijos Lietuvoje neturintys, mokesčių valstybei nemokantys subjektai.


Tai taip pat prisidės prie institucijos įvaizdžio gerinimo ir Lietuvos vardo garsinimo tarptautiniame kontekste, prie Lietuvos viešojo sektoriaus pažangos Europos kontekste, inovatyviu būdu, pasitelkiant šiuolaikines technologijas ir startuolių iniciatyvas, įgyvendinant priemones prieš nelegalios nuotolinių lošimų veiklos vykdytojus.

Pažymėtina, kad Lošimų priežiūros tarnyba yra pradininkė ir šiuo metu lyderė blokuojant nelegalų interneto turinį Lietuvoje – buvome pirmoji institucija Lietuvoje, pradėjusi blokuoti nelegalias lošimų svetaines, jos pavyzdžiu vėliau blokavimą pradėjo kitos institucijos.
Registravosi: 2007/06/27 Žinučių: 56
Cituoti
2
Gal kas bandete ilgesni laika sita del dns'u blokavimu?
urban-vpn.com/ nemokamas vpn'as kur ir lietuvos ip turi kaip matau, pora dalyku pabandzius dabar veikia, bet idomu gal teko ilgiau naudoti ir visuose tuose blokavimuose (ne tik lazybu) jis veikia?
Registravosi: 2017/07/25 Žinučių: 221 Tel.: LT
Cituoti
1
Lietuvoje lošėjai dažniausiai renkasi legalius lošimus internete

statymai.com/naujienos/l...alius-losimus-internete/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6250 Tel.: LT
Cituoti
3