Pasirinkite laiko juostą:
Pasirinkti

Bitcoin

Atsakyti
Sekti temą
Vienas aktyviausių bitkoino skeptikų Ray Dalio, didžiausio rizikos draudimo fondo „Bridgewater Associates“ įkūrėjas ir vadovas, atskleidė turįs bitkoinų. Vis tik, investicijų valdytojas įspėja, kad pasaulio vyriausybės netoleruos grėsmę galinčios sukelti kriptovaliutos.

„Turiu šiek tiek bitkoinų“, – atskleidė R. Dalio kalbėdamas „Coindesk“ konferencijoje „Consensus“.

Tiesa, renginys buvo įrašytas gegužės 6 d., o transliuotas šio pirmadienio pavakarę, todėl nėra žinoma apie tai, ar R. Dalio tebeturi didžiausios kriptovaliutos.

R. Dalio ilgą laiką buvo bitkoino skeptikas. Atskleidęs, kad turi bitkoinų, garsus investicijų veikėjas, įspėja dėl šios kriptovaliutos patiriamų rizikų.

Ir didžiausia rizika, kaip tiki R. Dalio, yra paties bitkoino sėkmė. Kuo ji būsianti didesnė, tuo didesnė grėsmė, kad vyriausybės sieks sunaikinti šią kriptovaliutą.

„Kai jis taps vis svarbesnis, tuo didesnė grėsmė. Pavyzdžiui, žmonės norės parduoti savo obligacijas ir nusipirkti bitkoiną, ir norės tai daryti didesniu mastu, kaip kad perkant auksą, ir tuomet daugiau transakcijų. Ir jie (vyriausybės – VŽ) praras kontrolę. Tai yra egzistencinė rizika. Taigi, kuo daugiau susikurs santaupų (bitkoino forma – VŽ), kai žmonės teiks pirmenybę bitkoinui, o ne obligacijoms, o aš asmeniškai teikčiau pirmenybę bitkoinui, o ne obligacijoms, tuomet pinigai nebekeliaus į kredito rinkas, o į bitkoiną. Taigi tai – rizika“, – „Coindesk“ konferencijoje kalbėjo R. Dalio.

Jis atkreipė dėmesį, kad bitkoino kapitalizacija siekia apie 1 trln. USD (pokalbio metu, pirmadienį bitkoino kapitalizacija siekė 696 mlrd. USD), kai JAV obligacijų – apie 23 trln. USD. Ir šių dviejų rodiklių kitimą vienas kito atžvilgiu reikėtų stebėti, teigė R. Dalio.

Neseniai, bitkoinui dar tebesant netoli rekordinių aukštumų, didžiosios pasaulio vyriausybės užsiminė apie būtinybę griežtinti požiūrį šios kriptovaliutos atžvilgiu. Pastarąjį kartą bitkoino kaina patyrė sukrėtimą Kinijos centriniam bankui prabilus apie būtinybę apriboti bitkoiną, įspėjus šalies finansų institucijas nesiimti transakcijų bitkoinu.

Po kelių stiprių nuosmukių ir padidėjusio kintamumo bitkoinas pirmadienio vakarą kainuoja 37.042 USD.
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Lenkijos policijos būstinėje aptikta bitkoinų gavybos įrangos

Lenkijos policija penktadienį pranešė radusi bitkoinų gavybos įrangą, sumontuotą jos pačios būstinėje Varšuvoje. „Vienas civilis darbuotojas, ne policijos pareigūnas... mėgino vogti elektrą bitkoinams išgauti“, – televizijai TVN24 sakė policijos atstovas Mariuszas Ciarka. „Deja, tai vyko policijos būstinėje“, – pridūrė M.Ciarka ir pabrėžė, kad įtariamasis nebuvo įgijęs prieigos prie policijos duomenų bazių. Pasak atstovo, numanoma nusikalstama veikla buvo aptikta „gana greitai“, bet nenurodė, kiek laiko ji truko.

Pasak TVN24, darbuotojas buvo atleistas, o prokurorai tiria šį incidentą. Pranešime sakoma, kad tikriausiai bus atleistas ir antras tyrėjų akiratyje atsidūręs asmuo. Kriptovaliutų gavyba pagrįsta didelės procesorių galios reikalaujančiais skaičiavimais, kuriems eikvojama daug energijos. Šiam procesui paprastai pasitelkiami didelės spartos kompiuterių kompleksai, kurių vykdomi sudėtingi skaičiavimai reikalingi palaikyti kriptovaliutų transakcijų tinklą. Nors šio proceso energijos sąnaudos didelės, jis gali būti pelningas – šiuo metu vienas bitkoinas kainuoja daugiau kaip 32,6 tūkst. eurų.
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
2
Sveiki,ar Saugu is kraken I revoliuta siusti iskeistus eurus? Jie bent jau deklaruoja jog yra cryptofriendly ..neprikibs?
Registravosi: 2021/05/03 Žinučių: 6 Tel.: LT
Cituoti
0
Shintaro rašė: Sveiki,ar Saugu is kraken I revoliuta siusti iskeistus eurus? Jie bent jau deklaruoja jog yra cryptofriendly ..neprikibs?
Revolut viena geresniu vietu kur vesti palyginus su bankais, jei vesi kelis k tai neprikibs.
Registravosi: 2013/10/03 Žinučių: 326 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
0
kirpejas rašė: Revolut viena geresniu vietu kur vesti palyginus su bankais, jei vesi kelis k tai neprikibs.
" kelis k" turite minti kartus ar tukstancius? 😄
Registravosi: 2021/05/03 Žinučių: 6 Tel.: LT
Cituoti
0
Shintaro rašė: " kelis k" turite minti kartus ar tukstancius? 😄
Tukstancius
Registravosi: 2013/10/03 Žinučių: 326 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
1
Ieskau zmogaus galincio iskeist 200eur btc I paysera
Registravosi: 2021/05/03 Žinučių: 6 Tel.: LT
Cituoti
0
Ar ties jog coinbase nuo 600 euro perduoda mokesciam?
Registravosi: 2021/05/03 Žinučių: 6 Tel.: LT
Cituoti
0
Shintaro rašė: Ar ties jog coinbase nuo 600 euro perduoda mokesciam?
Coinbase nera pati geriausia vieta laikyti crypto, bet del 600 euru tai neturetu. Draugai is UK buvo sake jog nuo 10k svaru perduoda, kaip del kitu fiat tai nezinau.
Registravosi: 2013/10/03 Žinučių: 326 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
0
Na, bitcoin ir vėl prie aukščiausios buvusios ribos $60,905.11, kokios dabar nuomonės? Bet kitos taip lyg ir neatkilo labai kaip pagrindinis bitcoin, tai įdomiai
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
unik rašė: Na, bitcoin ir vėl prie aukščiausios buvusios ribos $60,905.11, kokios dabar nuomonės? Bet kitos taip lyg ir neatkilo labai kaip pagrindinis bitcoin, tai įdomiai
Man atrodo kad adekvačiai padaryt analize neimanoma, nes Bitcoin neturi jokio fizinio pririšimo kaip pvz Apple akcijos. Galima tik speliot žiuriant i Pasaulinius ivikius, va dabar Kinijoi pradejo draust crypto valiutos, o kaip tai itakoja sunku suprast
Registravosi: 2019/06/20 Žinučių: 153 Tel.: LT
Cituoti
0
Ivan Dimidoff rašė: Man atrodo kad adekvačiai padaryt analize neimanoma, nes Bitcoin neturi jokio fizinio pririšimo kaip pvz Apple akcijos. Galima tik speliot žiuriant i Pasaulinius ivikius, va dabar Kinijoi pradejo draust crypto valiutos, o kaip tai itakoja sunku suprast
Kinija pradėjo jau pora mėnesių draust, po to tik pakilimas pasidarė kaip matome, JAV daro gudrius ėjimus, visa kasyba po kinijų ir kitų rytų pasaulių draudimų persikelia į šiaurės ameriką, kur jau kasybos energija naudojama miesteliams šildyti prnewswire.com/news-rele...y-bitcoin-301400596.html bei persikelia įtaka į tą pusę, tai dabar jau priinvestavę fondai negali sužlugdyti šios rinkos, nes daug kam bus blogai jav, todėl kels vertę kaip įmanoma.
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
1
Eight years after the first application for a Bitcoin exchange-traded fund (ETF) was filed by the Winklevoss brothers, the first Bitcoin ETF in the United States will begin trading at the New York Stock Exchange (NYSE). ProShares—a provider of specialized exchange-traded products based in Bethesda, Maryland—filed an application Friday to begin trading of the Bitcoin Strategy Fund Oct. 19, 2021. The fund, which will trade under the ticker BITO, will track Bitcoin (BTCUSD) prices through futures contracts traded at the Chicago Mercantile Exchange (CME).
investopedia.com/first-b...f-begins-trading-5206196
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Išrinktas Niujorko meras algą nori gauti bitkoinais

Niujorko meru išrinktas buvęs policininkas Ericas Adamsas nurodė, kad pirmuosius tris savo atlyginimus norėtų gauti didžiausia kriptovaliuta bitkoinais.

E. Adamsas socialiniame tinkle teigė, kad tokiu žingsniu nori transliuoti savo užmojį paversti Niujorką „kriptovaliutų industrijos centru“.

„Niujorke mes visada siekiame daugiau, taigi pirmuosius tris savo atlyginimus, kai tapsiu meru, noriu gauti bitkoinais. Niujorkas taps kriptovaliutų ir kitų sparčiai augančių inovacijų centru. Pamatysite!“, – teigiama išrinkto Niujorko mero „Twitter“ žinutėje.

Tiesa, jis nėra vienintelis JAV politikas, kuris nusprendė tokiu būdu gauti atlygį už darbą. Jau anksčiau Francis Suarezas, Majamio meras, nurodė, kad, jeigu bus perrinktas, savo pirmąją algą pasiims bitkoinais. Jis taip pat teigė, kad po perrinkimo sieks paversti Majamį kriptovaliutų centru.
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
2
Į pliusą: Kriptovaliutos | Blockchain kaip Excel failas | Rinkos (ne)reguliavimas



Remiantis skaičiavimais, pirmadienį pasaulinė kriptovaliutų rinkos vertė pirmą kartą viršijo 3 trln. USD.

Pasak „CoinGecko“, stebinčios daugiau nei 10.000 kriptovaliutų kainas, rinkos vertė pasiekė 3,007 trln. USD (2,6 trln. Eur).

„Kriptovaliutų rinka auga neįtikėtinu greičiu“, – pažymėjo „Swissquote Bank“ analitikė Ipek Ozkardeskaya.

„Žinoma, iš dalies tai yra spekuliacijos, tačiau iš dalies – tikra“, – teigė ji naujienų agentūrai AFP.

Populiariausia pasaulyje kriptovaliuta bitkoinas praėjusį mėnesį pasiekė rekordinę 66.000 USD.

Pirmadienį jis vėl pabrango iki daugiau nei 66.000 USD ir beveik pasiekė visų laikų piką.

Antra pagal rinkos vertę kriptovaliuta „Ethereum“ pirmadienį pasiekė rekordinę 4.768 USD kainą.

Spalio mėnesį Niujorko vertybinių popierių biržoje startavo biržoje prekiaujamas fondas, paremtas bitkoino ateities sandoriais (ETF).

Kai kurie investuotojai laikosi nuomonės, kad kriptovaliutos yra infliacijos, augančios visame pasaulyje ekonomikoms atsiveriant po COVID-19 sukeltos krizės, saugiklis.

„Bitkoino vertė vėl šoktelėjo, arti visų laikų aukštumų“, – pirmadienį pažymėjo „Hargreaves Lansdown“ analitikė Susannah Streeter.

„Pastaruoju metu stebimą kriptovaliutų brangimą iš dalies, regis, lėmė didėjantis investuotojų susidomėjimas, kurie kriptovaliutas vertina kaip priemonę apsidrausti nuo infliacijos“, – pridūrė S. Streeter.

Bitkoinų apyvartoje skaičius bus baigtinis, o iš viso kriptovaliutų kasėjai gali iškasti ne daugiau nei 21 mln. bitkoinų. Dėl šios priežasties bitkoino kaina yra didesnė nei konkuruojančių kriptovaliutų, tačiau prekyba kriptovaliutomis apskritai pasirodė esanti labai nepastovi, o didžiuliai kainų svyravimai yra dažnas reiškinys.
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
2
El Salvador plans to build a Bitcoin city at the base of a volcano, with the cryptocurrency used to fund the project, its president has announced.
bbc.com/news/world-latin-america-59368483
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
U.S. arrests couple for allegedly laundering $4.5 bln in crypto tied to Bitfinex hack

reuters.com/technology/u...itfinex-hack-2022-02-08/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
1
Benzema rašė: U.S. arrests couple for allegedly laundering $4.5 bln in crypto tied to Bitfinex hack

reuters.com/technology/u...itfinex-hack-2022-02-08/
Va čia tai stambaus masto vagystė. Eina sau - 71 milijonas dolerių. O geriausia, kad laikui bėgant pavogtų pinigų vertė savaime padidėja 63 kartus ir virsta 4.5 milijardo. Kosmosas 😄
Registravosi: 2011/06/24 Žinučių: 1617 Padėkų: 125 Tel.: LT
Cituoti
4

Naujausi įrašai