Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

NBA sezonas 2017/18

Atsakyti Sekti temą
makafutka rašė:

Vienas lauke - ne karys

embeded-image

Ner DWADE
Registravosi: 2017/10/04 Žinučių: 19 Padėkų: 13
Cituoti
0
A. Davis pts+reb+ast 36.5 Bet365 1.83 over 8/10
Registravosi: 2009/08/26 Žinučių: 322 Padėkų: 817
Cituoti
0
Gal yra zinanciu kada tiksliai turetu paaisket del irvingo ir horfordo?
Registravosi: 2013/08/30 Žinučių: 1586 Padėkų: 699 Tel.: LT
Cituoti
0
Irvingas jau out
Registravosi: 2016/01/28 Žinučių: 354 Tel.: LT
Cituoti
0
Status note: Al Horford (knee) a game-time decision Monday
Registravosi: 2009/08/26 Žinučių: 322 Padėkų: 817
Cituoti
0
Pas bulls suomis nezais😉
Registravosi: 2014/10/04 Žinučių: 17
Cituoti
0
Is dabartiniu kofu judejimo pinas greiciausiai zino, kad Al Horford in.
Registravosi: 2016/01/28 Žinučių: 354 Tel.: LT
Cituoti
0
Registravosi: 2009/08/26 Žinučių: 322 Padėkų: 817
Cituoti
2
Galvoju pasiimt Denver pergale, kaip galvojat Ar 3 koef vertas demesio? Ar ta Jokiciaus netektis daug reiskia?
Registravosi: 2017/12/11 Žinučių: 204 Padėkų: 38
Cituoti
0
Dmitri Oliynik rašė:

Galvoju pasiimt Denver pergale, kaip galvojat Ar 3 koef vertas demesio? Ar ta Jokiciaus netektis daug reiskia?

Kad jau per daug pralaimėjo Pistons, laikas grįžti į pergalių kelią.
Registravosi: 2017/06/23 Žinučių: 334 Padėkų: 25
Cituoti
0
Turiu klausima Ar D.Green'as zais siandien uz Spurs? nes kolkas raso probably
Registravosi: 2017/12/11 Žinučių: 204 Padėkų: 38
Cituoti
0
twitter.com/World_Wide_W...tatus/941831752313475072 Sitaip skrendancio lietuvio dar nemaciau
Registravosi: 2017/10/04 Žinučių: 39 Padėkų: 342
Cituoti
2
Ar as kazka maisau, ar Vince carter karjera baige?
Registravosi: 2017/10/08 Žinučių: 55 Padėkų: 118 Tel.: LT
Cituoti
0
Šiandien prieš Torontą žaidė: watch.nba.com/game/20171217/SACTOR
Registravosi: 2016/08/30 Žinučių: 99
Cituoti
3
Pas Heat šiandien gali būti problemikės su žaidėjais jeigu pasitvirtintų, kad ir Dragič su Waiters out. Ten pas juos ir taip nemažas lazaretas
Registravosi: 2014/07/13 Žinučių: 406 Padėkų: 565
Cituoti
0
R. Westbrooko judėjimas be kamuolio - genialumas ar savanaudiškumas? (straipsnis, VIDEO)

embeded-image

Krepšinyje įprasta, kad kamuolį persivaręs įžaidėjas surikiuoja komandos draugus, perduoda kamuolį ir toliau tęsią derinį judėdamas link pozicijos, kurioje jis turi atsidurti. Tai galima pamatyti ir daugumoje iš NBA komandų atakų, su viena išimtimi – Oklahomos „Thunder“. Šioje ekipoje aikštėje esant Russellui Westbrookui vaizdas aikštėje visiškai kitoks, o krepšinio analitikai stengėsi atkreipti į tai dėmesį.

BBallbreakdown dirbantis treneris Nickas pastebi, kad „Thunder“ puolime įžaidėjas atlieka neįprastą kitiems šios pozicijos žaidėjams veiksmą atidavęs kamuolį komandos draugams – atsitraukia ir stovi greta tritaškio linijos.

„Aš studijavau NBA komandų puolimus metų metus ir galiu jums pasakyti, kad nėra nė vieno trenerio, kuris savo puolimą grįstų tuo, jog įžaidėjas perdavęs kamuolį komandos draugui tiesiog stovėtų ir lauktų kol kamuolys sugrįžtų atgal pas jį. Akivaizdu, kad dažniausiai tai pristabdo komandos puolimą ir tikrai nepadeda „Thunder“ komandai“, - kalbėjo specialistas.

Treneris Nickas taip pat nori pabrėžti, jog toks žaidimas tikrai nėra dabartinio „Thunder“ trenerio Billy Donovano sumanymas – R. Westbrookas jau seniai puolime elgiasi būtent taip, o tokį jo žaidimą galėjome stebėti dar prieš atvykstant naujajam „Thunder“ strategui. Negana to, prie dabartinio NBA stiliaus, jokioje kitoje lygos komandoje atakų metu nebūna nieko panašaus.

„Iki šiol neaišku, kada ir kaip R. Westbrookas pradėjo taip rungtyniauti puolime, tačiau tokį žaidimą jis demonstravo jau gerokai iki tol, kol prie komandos prisijungė B. Donovanas. Dabartinėje eroje, kai svarbiausiais dalykais tampa greitis ir erdvė, greitas kamuolio judėjimas ir įžaidėjo sprintai į naujas pozicijas tampa įprastu reiškiniu lygoje. Todėl „Thunder“ atakos yra išskirtinės visoje lygoje“, - įsitikinęs treneris.

Bandydamas paaiškinti tokį R. Westbrooko elgesį, treneris Nickas spėjo, kad tai gali būti pačio žaidėjo išrasta taktika, tikintis, jog jį ginantis žaidėjas eis į pagalbą savo komandos draugui, o tai leis įžaidėjui atsidurti laisvam bei gauti perdavimą iš dvigubinamo komandos draugo.

„Realu, kad R. Westbrookas taip elgiasi dėl to, jog savo pasąmonėje mano, kad taip kamuolys galiausiai grįš į jo rankas ir tada būtent jam teks kurti tolimesnį atakos tęsinį. Neaišku, kas dedasi pačio įžaidėjo galvoje, tačiau tai yra dalykas, kurio dauguma žmonių nepastebi, tačiau žaidžiant prieš geras komandas, jos neabejotinai tai išnaudos ir „Thunder“ bus gerokai sunkiau surasti progų geriems metimams.“



Žiūrint į įžaidėjo statistiką šiame sezone, akivaizdu, jog toks žaidimas be kamuolio neleidžia R. Westbrookui susikurti galybės gerų progų mesti į krepšį: šį sezoną iš žaidimo jis atakuoja vos 39% taiklumu, o tai yra pats blogiausias rodiklis jo karjeroje. Ne itin sėkmingai amerikietis atakuoja ir iš toli, pataikydamas vos 31% tritaškių, o dar prasčiau jis meta tolimus dvitaškius, kuriuos realizuoja vos 28% taiklumu. Nepaisant nekokio taiklumo, beveik pusė jo metimų yra iš šių distancijų, o tai gerokai pablogina ir jo visą taiklumą, ir komandos šansus rezultatyviai užbaigti atakas.

R. Westbrooko elgesys be kamuolio įtakoja ir kitų komandos draugų pasirodymus, o tai geriausiai atspindi dviejų šį sezoną prie komandos prisijungusių žvaigždžių rezultatai. Jei neskaičiuotume 2014-2015 metų sezono, kai dėl traumos Paulas George‘as sužaidė vos šešis mačus, tiek jis, tiek kita komandos žvaigždė Carmelo Anthony šį sezoną į krepšį atakuoja prasčiausiu taiklumu per visą jų karjerą.

Visgi, tenka pripažinti, jog toks judėjimas be kamuolio gali padėti pačiam R. Westbrookui: kamuoliui sugrįžus pas jį tuomet individualiu žaidimu įžaidėjas gali kurti tolimesnę komandos ataką. Praėjusiais metais jis buvo dažniausiai kamuolį savo rankose turintis žaidėjas lygoje, o šiemet jis pagal šį rodiklį nusileidžia tik Jamesui Hardenui. Gavęs kamuolį tolimesnėje atakos fazėje įžaidėjas gali sėkmingai ne tik pats pelnyti taškus, tačiau ir atlikti rezultatyvų perdavimą komandos draugams, o tai puikiai iliustruoja tai, jog per mačą jis ne tik vidutiniškai renka po 23,3 taško, tačiau ir atlieka po 9,8 rezultatyvaus perdavimo.

Toks neįprastas puolimo stilius leido „Thunder“ įžaidėjui praėjusį sezoną užfiksuoti fantastiškus bei istorinius rodiklius, tapti didžiausia lygos žvaigžde, atvesti savo komandą į atkrintamąsias varžybas ir pasirašyti rekordinę lygoje sutartį, tačiau šiemet prie jo prisijungus dar dviem žvaigždėms, rezultatai šioje komandoje negerėjo. Per trisdešimt mačų vos 15 dvikovų laimėjusiai komandai tenka kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose, o ir pats R. Westbrookas nedemonstruoja tokių rodiklių, kuriuos jis demonstravo pernai.

Jei „Thunder“ patirs fiasko, Oklahomos klubo gali laukti panašus likimas kaip ir prieš du metus, kai klubą paliko su R. Westbrooku žaisti nebenorėjęs K. Durantas. Jau šią vasarą baigsis P. George‘o kontraktas, o C. Anthony su klubu netrukdomas galės atsisveikinti po metų, o juos išlaikyti klube padėtų tik pergalės. Už šiuo krepšininkus atidavus perspektyviausius savo krepšininkus, „Thunder“ tikėjosi pergalių jau dabar ir svajojo apie iššūkio metimą „Warriors“ klubui.

Nesėkmingą komandos žaidimą šiuo metu vis dar galima teisinti žvaigždžių nesusižaidimu ir tarpusavio supratimo trūkumu, o apie tai, ar toks R. Westbrooko žaidimas tikrai kenkia jo atstovaujamai komandai galėsime įsitikinti per likusią sezono dalį.

sport24.lt/sportas/kreps...s-ar-tinginyste-video-1/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
3
Praėjusią naktį J. Kiddas lemiamu momentu savo auklėtiniui davė protu nesuvokiamą nurodymą

embeded-image

Vakar naktį Milvokio „Bucks“ patiesė „Cavaliers“ komandą, tačiau po rungtynių daugybės kalbų susilaukė Jasono Kiddo nestandartinis ir nesuvokiamas nurodymas komandos nariui.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei sekundę „Bucks“ pirmavo dviem taškais ir Khrisas Middletonas stojo prie baudų metimo linijos. Įmetus pirmąją baudą, J. Kiddas iš savo auklėtinio paprašė nesuvokiamo dalyko – specialiai pramesti antrąją baudą. Jo auklėtinis nurodymą įvykdė, o „Cavaliers“ metimas iš savo aikštės pusės bandant išlyginti rezultatą buvo nesėkmingas.

Po rungtynių visi suko galvą, kodėl „Bucks“ treneris nusprendė taip pasielgti, nes gynėjui pataikius antrąjį metimą ši ekipa į priekį įsiveržtų keturiais taškais ir „Cavaliers“ vienu metimu niekaip nebūtų galėjusi jų pasivyti. Kaip išaiškėjo po rungtynių, J. Kiddas bijojo, jog varžovai per vieną ataką pelnys keturis taškus ir taip išlygins rezultatą.

Dauguma krepšinio specialistų sarkastiškai pasitiko tokį trenerio sumanymą, pateikdami jam patarimą, kad įmetus baudą, jo ekipa galėjo tiesiog nebesiginti ir pergalė vis tiek būtų „Bucks“ rankose. Negana to, „Cavaliers“ jau neturėjo minutės pertraukėlių ir jų galimybės pelnyti keturis taškus per kiek daugiau nei sekundę atrodė itin nerealus scenarijus.

Lengva nuspėti, kad po šio nesuvokiamo sprendimo kai kurie „Bucks“ aistruoliai jau reikalauja komandos trenerio J. Kiddo galvos.

K. Middletono pramesta bauda:



sport24.lt/sportas/kreps...tu-nesuvokiama-nurodyma/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
0
Išskirtiniai kadrai: ką išgyveno I. Thomasas, kai sužinojo, jog jis buvo iškeistas į „Cavaliers“ (VIDEO)

embeded-image

Vieną dieną tu atiduodi visą save ir esi miesto herojus, o kitą tau paskambina ir praneša, jog esi iškeistas. Su tokia realybe šią vasarą susidūrė Isaiah Thomasas, kurio emocijos išgirdus apie šį sprendimą buvo įamžintos puikiai sukurtame vaizdo įraše. Įžaidėjo pasidalintas išskirtinis video atnešė puikią galimybę žiūrovams pamatyti tai, ką turi išgyventi į mainus patekęs žaidėjas.

Apie savo mainus I. Thomasas sužinojo sugrįžęs namo į Sietlą. Radęs praleistą Danny Ainge‘o skambutį, jis perskambino „Celtics“ generaliniam direktoriui, kuris jam paaiškino, jog šis buvo iškeistas į „Cavaliers“ klubą.

„Tai beprotybė. Žmogau, ką tu kalbi? Mano vaikai juk netrukus ten turėjo pradėti mokyklą. Po mano pasirodymų, po visko ką aš padariau dėl komandos, tu taip negali elgtis! Tačiau tai yra tai, ko jis nori. Danny tiesiog toks yra. Tačiau aš nepykstu, man tiesiog atrodo beprotiška, kad jie galėjo taip pasielgti. Aš nepykstu: pykčiau jei mane būtų iškeitę į silpną komandą. Juk mes ir taip būtume laimėję finalus. Todėl tai yra taip beprotiška. Po galais, po visko ką aš jiems padariau... Juk dėl to pyks visas miestas“, - tik išgirdęs naujienas sunkiai jas virškino gynėjas.

I. Thomasą suprasti lengva. Vos keturi mėnesiai prieš šiuos mainus, tragiškoje avarijoje mirus jo sesei, įžaidėjas nepaliko savo komandos ir jau kitą dieną žengė į aikštę atkrintamosiose rungtynėse su „Bulls“. „Celtic“ garbę jis vėliau gynė net ir jausdamas skausmą, o galiausiai atstovaudamas šiai komandai jis patyrė šlaunies traumą, dėl kurios jis nežaidžia iki šiol. Savo lojalumą komandai jis buvo parodęs ir tą pačią vasarą, kai sutiko žaisti už mažesnį atlyginimą, kad komandai pavyktų į savo gretas prisivilioti Gordaną Haywardą.

„Visų pirma paskambinau mamai, paskambinau tėčiui ir pamažu naujieną pranešiau artimiausiems savo žmonėms. Apie tai netrukus turėsiu pasakyti savo vaikams. Mano jauniausias sūnus beveik visą savo gyvenimą praleido Bostone! Tuo tarpu mano vyresnysis sūnus ir vėl turės išgyventi persikraustymą į kitą miestą“, - apie pirmuosius sunkumus po mainų kalbėjo žaidėjas.

Kiek nurimęs įžaidėjas pripažino, jog šios naujienos gerokai jį įskaudino.

„Tai mane tikrai įskaudino. Po visko ką aš dėl jų padariau, po visko ką aš išgyvenau... Ir net po to aš vis tiek viską dariau dėl jų, kai galėjau tiesiog grįžti namo ir užbaigti savo sezoną. Ir tuomet aš susižeidžiau, o vėliau bežaidžiant aš patyriau dar rimtesnę traumą. Tam miestui aš atidaviau savo širdį. Yra labai skaudu, kai atidavus viską tam miestui, tu sužinai, kad esi iškeistas. Galiausiai, juk mane iškeitė ne pats miestas. O dabar aš tikriausiai daugiau ten niekada nerungtyniausiu. Tai buvo verslo ėjimas atliktas verslininko. Šiame sporte tu išmoksti, kad tai tik verslas ir nėra jokios ištikimybės. Tu susipažinsi su žmonėmis, sukursi su jais santykius, bet nebus jokio lojalumo – jie darys tai, kas geriausia jiems, o tu turi daryti tai, kas geriausia tau. Aš tai žinojau tik atėjęs į lygą ir tai supratau, tačiau kai tai įvyko, mane vis tiek ištiko šokas“, - emocingai kalbėjo I. Thomasas.

Buvo įamžintas ir pokalbis, kuriuo amerikietis pranešė šią naujieną savo vaikams. Jauniausias iš jų negalėjo suprasti, kodėl buvo iškeistas jo tėtis, užduodamas klausimą, kuris privertė Isaiah nusijuokti: „ar jie tave iškeitė todėl, kad manė, jog tu esi per geras?“ Tuo tarpu vyriausias jo sūnus negalėjo patikėti tuo, kad tėtis išvyksta į vieną iš jo mėgstamiausių komandų ir stebėjosi, kodėl jis nesidžiaugia galimybe rungtyniauti su LeBronu Jamesu.

Išskirtinis I. Thomaso video, kuriame galite pamatyti jo emocijas ir reakciją, sužinojus, jog jis buvo iškeistas į „Cavaliers“ klubą:

Video nuo 6:40



sport24.lt/sportas/kreps...istas-i-cavaliers-video/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
1
Lengvi pinigai: 36 iš NBA atleisti krepšininkai ir toliau gauna milijonus iš buvusių komandų

embeded-image

Atleidimas iš darbo ne visada atneša vien nusivylimą ir finansinius nuostolius: bent jau ne NBA lygoje. Šiuo metu net 72 darbo šios lygos klubuose netekę žaidėjai ir toliau gauna atlyginimą iš šios lygos komandų, o lygiai pusė iš jų susižers milijonines sumas.

Tokia situacija susidarė dėl to, kad šie krepšininkai buvo pasirašę garantuotas arba dalinai garantuotas sutartis, tačiau nepaisant to, jų klubai nusprendė su jais atsisveikinti sutikdami ir toliau mokėti jiems sutartyje nurodytą atlyginimą. Dažniausiai tokius sprendimus klubai priima dėl to, jog jiems pritrūksta vietos komandoje: sezono metu kiekviena NBA komanda vienu gali registruoti tik 15 žaidėjų. Būtent tokioje situacijoje neseniai atsidūrė Mindaugas Kuzminskas, kurį „Knicks“ atleido norėdama rasti vietos sudėtyje Joakimui Noah. Visgi, nepaisant atleidimo Niujorko klubas ir toliau yra įpareigotas mokėti lietuviui jam priklausančius tris milijonus dolerių, kurie jam buvo garantuoti 2016 metų vasarą pasirašytame kontrakte.

Tiesa, kai kuriais atvejais klubai nusprendžia atsisveikinti ir su didelių vilčių nepateisinusiais žaidėjais, kuriems tenka ir toliau mokėti didžiulius atlyginimus. Didžiausią sumą nežaisdamas NBA iš šios lygos klubo susižers dabar Kinijoje karjerą tęsiantis Andrew Nicholsonas. Amerikiečiui Portlendo „Trail Blazers“ klubas per ateinančius penkis metus sumokės beveik 20 milijonų dolerių. Daugiau nei 16 milijonų savo sąskaitas papildys ir du šiuo metu nerungtyniaujantys žaidėjai: Deronas Williamsas ir Joshas Smithas. Dar keturi krepšininkai taip pat gaus didesnes nei dešimties milijonų išmokas.

Beje, iš NBA ekipų čekius šį sezoną gaus ir du Kauno „Žalgirio“ žaidėjai: naujokas Benas Udrihas ir Alexas Toupane‘as, kuriems bus sumokėta mažiausia suma – 25 tūkstančiai dolerių.

sport24.lt/sportas/kreps...onus-is-buvusiu-komandu/
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
1
Jau daugiau Vince carter nezais pas kingsus?
Registravosi: 2017/10/08 Žinučių: 55 Padėkų: 118 Tel.: LT
Cituoti
0